Voormalig kantoorgebouw Haskoning krijgt tweede leven

05-08-2015 09:45 | Door: Fitria Jelyta

Het voormalige kantoorgebouw van Royal HaskoningDHV in Nijmegen wordt omgebouwd tot luxueus appartementencomplex. De transformatie start na de zomer.

Met de transformatie tot luxe appartementencomplex krijgt het gebouw een tweede leven. De verbouwing duurt naar schatting anderhalf jaar.

De kosten voor de verbouwing bedragen volgens de Gelderlander tussen de € 17 mln en € 20 mln. Het gebouw bestaat daarna uit 62 appartementen met warmte- en koudeopslag, een duurzame manier voor verwarmen en koelen.

Bijna 40 procent van de 62 appartementen is verkocht, zegt Coen Tutein Nolthenius, beheerder van Fiduvast, tegen de Gelderlander. Fiduvast is het vastgoedfonds dat eigenaar is van het voormalige kantoorgebouw.

Monument

Het gebouw is in de jaren zeventig gebouwd als hoofdkantoor van Estel, een fusie tussen staalreuzen De Nederlandse Hoogovens en het Duitse Hoesch. De laatste gebruiker van het gebouw aan de Barbarossastraat was ingenieursbureau Royal HaskoningDHV.

Aan het Estel-gebouw zijn zowel de nationale als Europese staalprijs voor architectuur toegekend. De gemeente Nijmegen heeft het transparante gebouw als gemeentelijk monument aangemerkt.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: De Gelderlander, Estel Residence | Foto: Havang(nl), Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra