Het Mariniersgebouw in Amsterdam als coworking-ruimte

05-08-2015 13:30 | Door: Fitria Jelyta

Drie jonge ingenieurs willen het Mariniersgebouw in Amsterdam met hun afstudeerontwerp transformeren tot een bruisende coworking-ruimte.

De gemeente Amsterdam en de Start-up Delta van Neelie Kroes zijn op zoek naar nieuwe functies en gebruikers voor het Marineterrein in Amsterdam. Drie studenten bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam hebben met hun afstudeerontwerp een plan bedacht om het gebouw te transformeren tot een coworking-ruimte.

De drie studenten beschouwen hun afstudeerontwerp als het startsignaal van een Amsterdamse Silicon Valley, schrijft De Architect.

Drie zones

Met het bouwkundig ontwerp willen de drie studenten het gebouw over de lengte-as doorzagen, waarbij een helft wordt weggehaald. Daarnaast willen ze nieuwbouw toevoegen aan het bestaande deel van het gebouw en deze verbinden met een verbindingszone. Daardoor ontstaan er drie zones. Het bestaande deel van het gebouw wordt een zone met eenvoudige kantoorunits en de nieuwbouw wordt een zone met alle andere functies.

Door de ligging van de verbindingszone moeten gebruikers van het gebouw een oversteek maken om bij elke activiteit te komen die anders is dan werken achter een bureau. Hierdoor ontstaan er toevallige ontmoetingen tussen de gebruikers van de twee andere zones.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: De Architect | Foto: Andreas LeversCreative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra