05-08-2015 13:30 | Door: Fitria Jelyta

Drie jonge ingenieurs willen het Mariniersgebouw in Amsterdam met hun afstudeerontwerp transformeren tot een bruisende coworking-ruimte.

De gemeente Amsterdam en de Start-up Delta van Neelie Kroes zijn op zoek naar nieuwe functies en gebruikers voor het Marineterrein in Amsterdam. Drie studenten bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam hebben met hun afstudeerontwerp een plan bedacht om het gebouw te transformeren tot een coworking-ruimte.

De drie studenten beschouwen hun afstudeerontwerp als het startsignaal van een Amsterdamse Silicon Valley, schrijft De Architect.

Drie zones

Met het bouwkundig ontwerp willen de drie studenten het gebouw over de lengte-as doorzagen, waarbij een helft wordt weggehaald. Daarnaast willen ze nieuwbouw toevoegen aan het bestaande deel van het gebouw en deze verbinden met een verbindingszone. Daardoor ontstaan er drie zones. Het bestaande deel van het gebouw wordt een zone met eenvoudige kantoorunits en de nieuwbouw wordt een zone met alle andere functies.

Door de ligging van de verbindingszone moeten gebruikers van het gebouw een oversteek maken om bij elke activiteit te komen die anders is dan werken achter een bureau. Hierdoor ontstaan er toevallige ontmoetingen tussen de gebruikers van de twee andere zones.

Bron: De Architect | Foto: Andreas LeversCreative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)