AkzoNobel en Stibbe delen duurzame warmte en koude

05-08-2015 18:12 | Door: Thijs ten Brinck

Aan de Amsterdamse Zuidas verrijzen de nieuwe kantoren voor chemieconcern AkzoNobel en advocatenkantoor Stibbe. De gebouwen maken gebruik van dezelfde warmtekoudeopslag (WKO).

De nieuwe kantoren van Stibbe en AkzoNobel hebben samen een kantooroppervlak van 32.000 vierkante meter.

akzo

Warmte en koude voor de kantoren worden geproduceerd met een WKO. Daarnaast komen op het pand van AkzoNobel zonnepanelen.

Dankzij de WKO, de zonnepanelen en de inkoop van duurzame energie ligt de CO2-uitstoot van de gebouwen volgens technisch dienstverlener Cofely 98 procent lager dan die van vergelijkbare gebouwen. Dat bespaart per jaar ruim 680 ton CO2. Cofely financiert en exploiteert de warmtekoudeopslag-installatie voor AkzoNobel en Stibbe.

De gebouwen, ontwikkeld door DuraVermeer, worden eind 2015 of begin 2016 opgeleverd. AkzoNobel streeft met de bouw naar een Breeam Excellent-certificering.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: AkzoNobel, Cofely | Hoofdfototo: Arden, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven), Foto 2: Cofely

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra