70 kilometer snelweg in Brazilië met zonne-energie verlicht

10-08-2015 18:41 | Door: Fitria Jelyta

Een snelweg in Brazilië wordt verlicht met meer dan 4.300 nieuwe straatlantaarns, die op zonne-energie werken.

Technologiebedrijf Kyocera realiseert het grootschalige project. Het bedrijf zal meer dan de helft van de 145-kilometer lange snelweg verlichten met straatlantaarns die op zonne-energie werken.

Naar verwachting produceren de zonnepanelen van de straatlantaarns 2.8 gigawattuur zonne-energie per jaar. Dat is gelijk aan het gemiddelde energieverbruik van ruim 1,500 huishoudens, meldt Kyocera.

Goederentransport

De zonnepanelen van Kyocera maken het mogelijk om de snelweg, de Arco Metropolitano do Rio de Janeiro, van duurzame verlichting te voorzien. 

De lampen op zonne-energie verbeteren de doorstroming van het verkeer. Dit brengt de kosten voor goederentransporteurs, die veel van het traject gebruikmaken, omlaag. 

De installatie van de zonnepanelen is gefinancierd door de gemeente Rio de Janeiro.  

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Kyocera | Foto: Ting Chen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra