Los Angeles gaat waterschaarste tegen met plastic ballen

12-08-2015 18:11 | Door: Fitria Jelyta

Bij Los Angeles zijn 96 miljoen plastic ballen gedumpt in een groot waterreservoir. Deze ballen verminderen de waterverdamping in het droge gebied.

De ballen drijven in een reservoir van 175 hectare, en besparen tot 12,5 miljard liter water per jaar. De innovatieve methode helpt de inwoners van Los Angeles van genoeg drinkwater te voorzien tijdens het aanhoudende droogte. Het project, dat vooral het verdampen van het water moet verminderen, kost in totaal $ 34,5 mln.

‘Schaduwballen’

De plastic ballen zijn gemaakt van het kunststof polyetheen, en kosten $ 0,36 per stuk. Vanwege de zwarte kleur worden ze ook wel de 'schaduwballen' genoemd.

De schaduwballen beschermen het reservoir tegen UV-straling. Naast het verminderen van waterverdamping, beschermen de schaduwballen het reservoir ook tegen vuil en algengroei. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Dailymail, Gizmodo

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra