Duurzame innovatie verhoogt marktwaarde bouwbedrijf

Duurzame innovatie verhoogt marktwaarde bouwbedrijf

19-12-2012 09:58 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Bedrijven in de bouwsector die duurzaam innoveren verhogen daarmee hun marktwaarde.

Dat concluderen wetenschappers van de Finse Aalto Universiteit. De onderzoekers testten de invloed van duurzame bedrijfsinnovaties op de marktwaarde van een onderneming. Daarvoor keken ze naar bouwbedrijven in diverse Europese landen en Australië.

Belangrijkste uitkomst van de studie is dat het regelmatig rapporteren over duurzame innovaties leidde tot een stijging van 0,82 procent in de marktwaarde van de onderzochte bedrijven. Hierbij kan het gaan om oplossingen binnen de hernieuwbare energie, duurzame werkomgevingen en CO2-management software.

“Investeringen in duurzame bedrijfsvoering leidt tot economische waardecreatie,” zegt Seppo Junnila, professor aan de Aalto Universiteit. “De resultaten suggereren dat duurzame innovaties relevant kunnen zijn voor het top management bij business development.”

Junnila concludeert ook dat informatie over duurzame innovaties van een bedrijf waardevol kan zijn voor analisten die de beurswaarde van een bedrijf moeten voorspellen.

Foto: Daniel Ansel Tingcungco

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra