View haalt $ 150 mln binnen voor dynamische ramen

14-08-2015 12:03 | Door: Fitria Jelyta

View, fabrikant van duurzame, energiebesparende ramen heeft $ 150 mln aan investeringen binnengehaald voor groei.

Onder de investeerders zijn NZ Super Fund en Madrone Capital Partners. In het afgelopen zeven jaar heeft View een totaalbedrag van $ 500 mln opgehaald voor de fabricage van de slimme ramen die van kleur kunnen veranderen.

Het dynamisch getinte glas van View kan de kosten voor verlichting, verwarming en koeling van gebouwen met 20 procent verminderen. Daarnaast vermindert het de piekbelasting op het elektriciteitsnet met 25 procent. De ramen worden bediend met software, die ook door View wordt geleverd.

Duurzame gebouwen

In Noord Amerika zijn de ramen van View geïnstalleerd in meer dan 100 gebouwen, waaronder kantoren, hotels, scholen en ziekenhuizen.

Het Methodist Olive Branch ziekenhuis in Amerika maakte gebruik van de ramen en heeft daarmee $ 22.000 bespaard op elektriciteitskosten. De installatie van deze ramen heeft het ziekenhuis ook een LEED Gold certificering opgeleverd. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Greentechmedia, Businesswire | Foto: Beau Considine, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra