Slimme verlichting halveert energieverbruik winkelcentrum

17-08-2015 14:04 | Door: Fitria Jelyta

Het winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn heeft zijn energieverbruik gehalveerd met een lichtmanagementsysteem van Nedap uit Lichtenvoorde.

Het lichtmanagementsysteem van Nedap Light Controls maakt gebruik van bewegings- en daglichtsensoren. Hierdoor gaat het licht alleen aan waar en wanneer dat nodig is. Het systeem geeft daarnaast ook meldingen als er onderhoud moet worden gepleegd. Dat maakt het plannen en uitvoeren van onderhoud eenvoudiger en voordeliger.

Sinds de installatie in april, heeft winkelcentrum Oranjerie zijn stroomverbruik voor verlichting met 50 procent verminderd. Daarnaast hebben ook daglichtsystemen de CO2 uitstoot van het winkelcentrum gereduceerd.

De Nedap Luxon armaturen worden elk apart aangestuurd door een draadloos bedieningssysteem. De armaturen van het Nedap Luxon zijn voorzien van halogeenlampen van Philips, die een heldere kleur licht verspreiden en een lange levensduur hebben. 

Nedap

Het Nederlandse technologiebedrijf Nedap produceert met Nedap Light Controls lichtmanagement voor onder andere de zorg- en retailsector. Nedap heeft meer dan 700 medewerkers wereldwijd in dienst. In 2014 heeft het bedrijf een totale omzet gerealiseerd van € 177 miljoen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Energie vastgoed, Nedap Light Controls | Foto: Matthias Ripp, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra