Zonnepanelen boven parkeerterrein besparen $ 1,75 mln

18-08-2015 07:33 | Door: Fitria Jelyta

Het Bristol Community College heeft een grote zonnepanelenoverkapping laten aanleggen op het parkeerterrein. De overkapping van 3,2 megawatt bedekt 800 parkeerplaatsen op een terrein van 2 hectare.

De universiteit werkt voor het project samen met onder meer zonnepanelenreus SunEdison. Volgens berekeningen van het consortium moet de overkapping jaarlijks 34 miljoen kilowattuur energie realiseren en in 20 jaar tijd meer dan $ 1,75 mln dollar besparen op energiekosten. Daarnaast moet de overkapping jaarlijks 15.000 ton CO2-uitstoot reduceren.

PV-Tech meldt dat het consortium met dit project de grootste zonnepanelenoverkapping heeft gebouwd in de regio. In 2014 presenteerde Ford een soortgelijk project. De zonnepanelenoverkapping van de autofabrikant is grootste zonnecentrale in de staat Michigan. Met ruim 1 megawatt is de zonnecentrale van Ford echter een stuk kleiner dan die van het Bristol Community College. 

Verder werkt Massachusetts aan een project dat 1.600 megawatt zonne-energie in huizen, kantoorgebouwen en gemeentes moet realiseren in 2020.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: PV-Tech

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra