Van verlaten Japanse golfbaan tot 92 megawatt zonnepark

20-08-2015 07:08 | Door: Fitria Jelyta

Zonnepanelenbedrijf Kyocera transformeert samen met een aantal Japanse energiebedrijven verlaten golfbanen tot zonneparken. Hoogtepunt in de plannen is een park van 92 megawatt.

In Japan zijn veel golfbanen gebouwd, toen de golfsport in de jaren tachtig enorm populair was. Het bleek echter een hype, de populariteit van de golfsport kelderde in de decennia daarna. Het resultaat is een groot oppervlak aan verlaten golfbanen, bijvoorbeeld in de provincies Kyoto en Kagoshima.

Twee grote projecten

Kyocera is voor de zomer begonnen aan de bouw van een 23 megawatt zonnepark op een voormalige golfbaan in Kyoto. Volgens het bedrijf wordt dit zonnepark het grootste in Kyoto. Het park moet in 2017 gereed zijn voor gebruik.

Daarnaast bouwt Kyocera een 92 megawatt zonnepark op een verlaten golfbaan in Kagoshima. De bouw gaat in oktober 2015 van start. Hier legt Kyocera ruim 340.000 zonnepanelen aan, op een terrein van 2 miljoen vierkante meter. Het park zou 35 ton aan CO2-uitstoot reduceren.

Voor dit project werkt Kyocera samen met een aantal Japanse energiebedrijven en leasebedrijf Century Tokyo Leasing.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Kyocera, Business Insider | Foto: Kyocera (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra