In zes weken van kantoorgebouw naar studentenwoning

Studenten

21-08-2015 12:09 | Door: Fitria Jelyta

Het voormalige kantoorgebouw van aannemersbedrijf HBG in Rijswijk is in een recordtijd van zes weken getransformeerd tot studentenwoning. Volgens de gemeente Rijswijk is de transformatie een duurzame oplossing.

Eind juni werd bekend dat er voor 200 internationale masterstudenten van de TU Delft nog geen woning beschikbaar was. Daarop is besloten het voormalige HBG-kantoor, 5.500 vierkante meter groot, in rap tempo te transformeren.

De transformatie van het gebouw is gerealiseerd door de gemeente Rijswijk, de Haagse vastgoedontwikkelaar Local, makelaardij Actys Wonen en aannemersbedrijf CenD. Het gebouw moet in september ruimte bieden aan 168 internationale masterstudenten van het TU Delft. Inmiddels zijn de eerste 95 kamers in gebruik genomen.

Levendig terrein

Het voormalige kantoor van HBG, eigendom van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, stond al ruim tien jaar leeg. De tijdelijke transformatie van het gebouw moet het terrein de komende drie jaar weer tot leven brengen.

“Voor de gemeente Rijswijk is de gekozen oplossing van TU Delft in dit gebouw dan een voorbeeld van duurzaam gebruik van de bestaande omgeving", zegt wethouder Ronald van der Meij. "Bij leegstand dreigt verloedering, hergebruik van gebouwen levert juist kwaliteit op voor het hele gebied.”  

Eerder kondigde de Stichting Herontwikkeling tot Studentenhuisvesting aan in Delft enkele leegstaande GGZ-panden te verbouwen om ruim 200 studenten onderdak te bieden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gemeente Rijswijk, vastgoedmarkt | Foto: hackNY.org, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra