Hoe een schoolgebouw de gezondheid van leerlingen bevordert

Speeltuin

24-08-2015 07:30 | Door: Fitria Jelyta

Een Amerikaans architectenbureau heeft samen met de University of Virginia een basisschoolgebouw gerenoveerd. Het nieuwe gebouw moet de gezondheid van leerlingen bevorderen.

Amerikaanse scholen worstelen met het probleem van obesitas onder leerlingen. Maatregelen zijn bijvoorbeeld een verbod op fastfood of meer gymlessen. VMDO is het eerste architectenbureau dat architectuur inzet in een schoolgebouw om obesitas bij kinderen terug te dringen. Dat meldt Fastcoexist

Het architectenbureau heeft onder andere de keukens van het Buckingham Elementary School in Virginia gerenoveerd. De nieuwe keukens bevatten meer ruimte en transparantie, waardoor leerlingen met eigen ogen kunnen zien hoe hun schoollunches worden gemaakt. Ook kunnen leerlingen met de aangepaste keukens zelf lunches voorbereiden met groente en fruit die in de nieuwe schooltuin zijn gegroeid.

Het schoolgebouw is daarnaast voorzien van meer trappen, paden en dynamische meubels die kinderen meer bewegingsvrijheid bieden.

‘Gezonde’ schoolgebouwen

Het American Institutes of Architects heeft deze maatregelen overgenomen om meer schoolgebouwen in Amerika ‘gezonder’ te maken voor kinderen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Fastcoexist | Foto: North Charleston, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra