Energiezuinige 'douche van de toekomst' recyclet water

Residential Shower

24-08-2015 09:26 | Door: Fitria Jelyta

De 'Shower of the future’ is een duurzame douche, die water reinigt en hergebruikt tijdens het douchen. De douche verbruikt minder energie en water dan een traditionele douche.

De Shower of the future is ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Orbital Systems en werkt op basis van een circulair systeem. Het systeem verbruikt 5 liter water tijdens een douchebeurt. Dat is slechts een tiende deel van het water dat een traditionele douche verbruikt.

De douche werkt met sensoren die in de badkamervloer zijn verwerkt. Daarmee berekent de douche hoeveel van het gebruikte douchewater moet worden gereinigd voor hergebruik. Uit onderzoek is gebleken dat de reiniger van het systeem 99 procent van de schadelijke bacteriën uit het water verwijdert, meldt Orbital Systems.

Nasa gebruikt dezelfde reinigingstechnologie in de ruimte

Energiebesparing

Daarnaast is de douche voorzien van een ingebouwd verwarmingssysteem. Het warme water wordt hergebruikt, en daarmee ook de warmte. Daardoor is weinig energie nodig om het water te verwarmen. Volgens de makers van de douche kan dit een besparing op de energierekening van $ 1.100 per jaar opleveren.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Orbital Systems, Jetson Green | Foto: Orbital Systems (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra