Klimaatneutrale woonwijk in Amsterdam-Zuidoost

Karsperhof

24-08-2015 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Vastgoedontwikkelaar Synchroon herbouwt de wijk Karspelhof 2B in Amsterdam-Zuidoost. De woonwijk moet klimaatneutraal worden door toepassing van duurzame en energiebesparende maatregelen.

Synchroon werkt samen met Geurst en Schulze Architecten en communicatiebureau de Wijde Blik aan een plan voor een tuindorp met 150 eengezinswoningen. Het plan voor de woonwijk heeft een Energie Prestatie Certificaat (EPC) score van 0,10 en mag zich daarmee klimaatneutraal noemen.

De score is te danken aan de toepassing van een aantal bouwkundige en installatietechnische maatregelen. Zo krijgen de woningen gevels, daken, glas en vloeren met een hoge isolatiewaarde. Er wordt verder gebruikgemaakt van duurzame materialen als gecertificeerde hout en hergebruikt betongranulaat om de woningen te bouwen.

Warmte

De woningen zullen gebruikmaken van CO2-gestuurde balansventilatie met warmteterugwinning. Een groot voordeel van deze ventilatie is dat de warmtevraag verder wordt teruggedrongen. Bovendien worden mogelijke tochtklachten door openstaande roosters in de winter voorkomen.

Verder is er gekozen om het platte dak te benutten voor zonnepanelen, waardoor het energieverbruik van de woning zoveel mogelijk wordt verminderd.

Naar verwachting start de bouw in het tweede kwartaal van 2016.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Synchroon, Vastgoedjournaal | Foto: Synchroon (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra