Biobased vergaderruimte voor het Brabantse provinciehuis

Biobased

25-08-2015 07:24 | Door: Fitria Jelyta

Het Brabantse provinciehuis in Den Bosch heeft een vergaderruimte gerenoveerd met volledig biobased materialen. Hiermee brengt de provincie de biobased economy in de praktijk.

Het provinciehuis in Den Bosch heeft samengewerkt met het startende bedrijf Stapper Duurzaam Advies (SDA) om de duurzame renovatie van het gebouw te realiseren. Dit bedrijf is voornamelijk actief in biobased bouwontwikkelingen. 

De vergaderruimte in het provinciehuis is ingericht met biobased grondstoffen als vlas, hennep, stro, loof van tomatenplanten en pulp van suikerbieten. Het leer in de vergaderruimte is op een natuurlijke wijze gekleurd en het gebruikte hout is afkomstig uit Nederland. Daarnaast zijn er biologisch afbreekbare stoelen gebruikt in de wachtruimtes van het provinciehuis.

Biobased Economy

Met de biobased vergaderruimte wil Noord-Brabant zich positioneren als grote voorstander van de biobased economy. In deze economie zijn energie en materialen niet langer afhankelijk van fossiele grondstoffen, maar worden ze ontwikkeld uit natuurlijke grondstoffen of biomassa.

In de Brabantse plaats Bergen op Zoom is de biobased economy ook in de praktijk gebracht. Zo maakt het poppodium Gebouw-T in Bergen op Zoom gebruik van biologisch afbreekbare glazen en muntjes uit aardappelzetmeel. 

Bekijk hier een filmpje over de biobased vergaderruimte van het Brabantse provinciehuis.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Green Chemistry Campus, Brabant.nl | Foto: Dag Terje Filip Endresen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra