Giessenlanden bespaart met LED-straatverlichting

Straatverlichting

26-08-2015 12:00 | Door: Fitria Jelyta

In de gemeente Giessenlanden worden alle traditionele straatverlichting vervangen door LED-armaturen. Dit moet de openbare verlichting milieuvriendelijker en energiezuiniger maken.

Voor het einde van 2016 vervangt Giessenlanden ruim 3.700 armaturen. De gemeente verwacht met LED-lampen 40 procent op de energiekosten en 45 procent op de onderhoudskosten te besparen. 

De gemeenteraad heeft € 1,8 mln beschikbaar gesteld voor het totale project. De armaturen en het grootste deel van de lichtmasten worden stapsgewijs vervangen. Eind 2015 is de LED-verlichting in het buitengebied gereed. Daarna wordt het grootste deel van de verlichting binnen de bebouwde kom vervangen.

Duurzame vernieuwing

"Giessenlanden draagt hiermee bij aan een beter milieu", zegt wethouder Beheer en Onderhoud van de gemeente Giessenlanden Harmen Akkerman. "We besparen ruim € 50.000 euro per jaar door deze vernieuwing."

Met de LED-verlichting is gemeente Giessenlanden een van de eerste gemeenten in Nederland die de openbare verlichting volledig uitvoert met energiezuinige LEDs. Naast Giessenlanden werkt de gemeente van Texel aan de inzet van LED-armaturen voor de openbare verlichting.

De Zuid-Hollanse gemeente Giessenlanden telt 14.486 inwoners en heeft een oppervlakte van 65 vierkante kilometer. De LED-verlichting voldoet aan de gestelde CO2-reductie doelstelling binnen het Energieconvenant van de gemeente en stichting Blauwzaam.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Gemeente Giessenlanden | Foto: Michael Whyte, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra