Project ‘Frisse School’ start in Limburgse basisschool

28-08-2015 07:31 | Door: Fitria Jelyta

Een basisschool in Venlo wordt getransformeerd tot ‘Frisse School’. Daarmee streeft de school naar een beter kwaliteit van het leef-en werkklimaat door het toepassen van energiezuinige installaties en duurzame bouwtechniek in het schoolgebouw.

Dat meldt Cobouw. De eerste Frisse School in Venlo wordt gerealiseerd door advies- en projectbureau Syntegraal en e-installateur Texis. Het consortium werkt samen met stichting Fortior, het bestuur van dertien bassischolen in de gemeente Venlo.

Een van de oudste schoolgebouwen van stichting Fortior wordt getransformeerd tot een duurzaam schoolgebouw met een prettig leef-en werkklimaat. Het voorstel omvat onder meer bouwkundige aanpassingen, een nieuwe klimaatinstallatie en elektrotechnische vernieuwingen.

De bouw en renovatie van het schoolgebouw worden tijdens schoolvakanties in fases uitgevoerd. Afgelopen zomer is een start gemaakt met de elektrotechnische vernieuwingen van het Limburgse schoolgebouw.  

Inspireren

Bij de realisatie van het duurzame schoolgebouw, gebruiken de partijen het inspiratiedocument Frisse Scholen dat door stichting KIEN, Collin en Ruimte OK zijn opgesteld. Daarnaast moet het schoolgebouw minder gebruik maken van fossiele brandstoffen, CO2-uitstoot beperken en een besparing leveren op de onderhouds- en energiekosten.

In Rotterdam worden al zeventig schoolgebouwen volgens de duurzame eisen van de Frisse School gerealiseerd. Hiervoor stelt gemeente Rotterdam jaarlijks € 50 mln beschikbaar aan schoolbesturen om te investeren in duurzame schoolgebouwen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Cobouw | Foto: Marie, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra