Indiase straten en wegen binnen 2 jaar verlicht met LED's

28-08-2015 12:19 | Door: Fitria Jelyta

Binnen 24 maanden moeten alle straatlichten in India worden vervangen door energiezuinige LED’s. Hiermee wil de Indiase regering 2.000 megawattuur aan stroom besparen. 

Dat meldt The Economic Times of India. Het Indiase parlementslid Piyush Goyal heeft een programma opgezet om alle straatverlichting in India te vervangen door LED-lampen. Het programma is bedoeld om het totale energieverbruik van het land te verminderen.

Met het gebruik van LED's om straten en wegen te verlichten, wil India 2.000 megawattuur aan stroom besparen. 

Naar schatting worden 35 miljoen straatlampen in India vervangen door LED’s. In 2016 moet de straatverlichting van honderd grote steden zijn vervangen. Daarna volgen de kleinere gebieden van India.

Zonne-energie

Naast het verminderen van het energieverbruik, heeft India plannen om meer gebruik te maken van zonne- en windenergie. De regering streeft naar een productie van 100.000 megawatt zonne-energie en 75.000 megawatt windenergie in het hele land. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: The Economic Times of India | Foto: Thangaraj Kumaravel, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra