Duurzaam Technisch Centrum NS verhelpt treinstoringen sneller

28-08-2015 14:31 | Door: Fitria Jelyta

NS heeft een nieuwe werkplaats geopend voor de spoedreparaties van treinstellen. Het duurzame Technisch Centrum maakt het mogelijk om spoedreparaties dicht bij het station uit te voeren.

Dat meldt Spoorpro. Het nieuwe Technisch Centrum in Den Haag wordt op 1 september in gebruik genomen. Dit is het tweede centrum dat NS heeft geopend om de tijdsduur van treinonderhoud te verkorten. In de zomer van 2014 is het eerste Technisch Centrum in Utrecht geopend. NS en treinonderhoudsbedrijf NedTrain willen ook centra bouwen in Nijmegen en Zwolle.

Door het nieuwe Technisch Centrum kunnen treinstoringen dichtbij het vervoersproces verholpen worden. Daarnaast wordt minder infracapaciteit op het Nederlandse spoornet gebruikt, doordat de treinstellen op een centrale locatie worden gerepareerd.

BREEAM

Het nieuwe Technisch Centrum bevat een putspoor waar een treinstel wordt gerepareerd. Het gebouw beschikt over zonnepanelen, LED-verlichting en afval, water- en energiebesparende voorzieningen. Het Technische Centrum heeft een viersterrenlabel van BREEAM ontvangen voor de duurzame bouwelementen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Spoorpro | Foto: Franklin Heijnen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra