VolkerWessels-bouwconsortium voor duurzaam gemeentehuis

31-08-2015 07:38 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Westland krijgt een duurzaam kantoorgebouw en publieks- en bestuurscentrum. De bouw en exploitatie van de gebouwen is gegund aan consortium met bouwconcern VolkerWessels.

Architectenbureau cepezed heeft getekend voor het ontwerp van twee nieuwe gebouwen voor de Zuid-Hollandse gemeente Westland. Het bureau vormt met Priva, Schwagermann en Elektravon en vier dochterbedrijven van VolkerWessels het consortium De Groene Schakel.

Het gemeentehuis wordt energieneutraal, onder meer  door de installatie van LED-verlichting en 800 zonnepanelen op het dak. Het kasvormige gebouw, met 5.660 vierkante meter kantooroppervlak krijgt vier verdiepingen en biedt 400 werkplekken.

Daarnaast krijgt de gemeente een nieuw publieks- en bestuurscentrum. Dit gebouw zal onder andere de raads- en commissievergaderingen van de gemeente huizen. Het publieks-en bestuurscentrum van 5.280 vierkante meter bestaat uit drie bouwlagen en zal beschikken over 130 werkplekken.

De bouw van het Westlandse gemeentekantoor en het publieks-en bestuurscentrum start in het tweede kwartaal van 2016. In 2017 kan de gemeente de gebouwen in gebruik nemen.

25-jaarscontract

De aanbesteding van het gebouw wordt uitgevoerd op basis van een Design, Build, Finance, Maintain & Operate (DBFMO)-contract.

Dit betekent dat het ontwerp, de bouw, financiering, onderhoud en dienstverlening als geheel aan het bouwconsortium wordt toegekend. Het contract heeft een tijdsduur van 25 jaar.

Met de constructie kan de gemeente Westland zich richten op haar kerntaken, terwijl de realisatie en exploitatie van de gebouwen aan marktpartijen worden overgelaten. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Boele & van Eesteren, Gemeente Westland | Foto: Boele & van Eesteren (Cropped by DuurzaamBedrijfslven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra