Grootste autocarrier ter wereld geeft halvering CO2-uitstoot

31-08-2015 09:49 | Door: Dimitri Reijerman

De Höegh Target, de grootste autocarrier ter wereld, belooft door zijn ontwerp de CO2-uitstoot per vervoerde auto te halveren.

Het vrachtschip, dat onlangs nog de haven van Rotterdam heeft aangedaan, is 200 meter lang en 36,5 meter breed. Op de veertien dekken, goed voor 71.400 vierkante meter, is plaats voor maar liefst 8.500 auto's. Daarmee heeft het schip een wereldrecord in handen.

Ontwerp

Volgens de eigenaar, het Noorse Höegh Autoliners, is de Höegh Target een uiterst zuinige autocarrier. Per vervoerde auto is de CO2-uitstoot gehalveerd ten opzichte van standaard autocarriers.

De brandstofbesparingen zijn met name te danken aan het ontwerp. Zo biedt het ontwerp van de boeg extra laadcapaciteit. Ook wordt een zuiniger type scheepsmotor gebruikt die het etiket 'schoon' opgeplakt heeft gekregen van de certificeringsorganisatie DNV GL.

Noorse Höegh Autoliners heeft nog meer autocarriers met een soortgelijk ontwerp besteld bij Xiamen Shipbuilding Industries. In totaal krijgt de Höegh Target nog vijf zusjes.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Höegh Autoliners | Foto: Höegh Autoliners

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra