Tesla neemt duurzaam distributiecentrum in gebruik

01-09-2015 16:47 | Door: Fitria Jelyta

Tesla Motors is neergestreken in het onlangs opgeleverde distributiecentrum New Logic II. Het pand van het bedrijf Dok Vast bevat tal van duurzame elementen en heeft daarvoor certificering ontvangen.

De beleggings- en ontwikkelingsmaatschappij Dok Vast leverde samen met architectenbureau Habeon en aannemer Heembouw het distributiecentrum New Logic II in Tilburg op. De Amerikaanse elektrische autofabrikant Tesla Motors is nu in het duurzame distributiecentrum gevestigd.

Het gebouw maakt onder andere gebruik van LED-verlichting, duurzame bouwmaterialen en 40.000 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak.

Daarnaast is een app ontwikkeld die het energieverbruik van de verschillende installaties in het gebouw nauwkeurig in kaart brengt. De app toont een 3D-plattegrond van het gebouw en laat zien hoeveel energie per installatie wordt verbruikt. Dit maakt het mogelijk om het energieverbruik te verminderen. Verder kunnen stroomstoringen in het gebouw via de app worden gemeld.

Logistiek

Dok Vast ontwikkelt logistiek vastgoed en richt zich daarbij op de duurzaamheid en innovatie van de gebouwen. Het bedrijf ontving ook een Breaam ‘Outstanding’ certificaat voor de oplevering van een distributiecentrum waarin transportbedrijf DB Schenker en telecommunicatiebedrijf Nokia zijn gevestigd. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Brabants Dagblad, Dok Vast | Foto: harry_nl, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra