Voormalig kantoorgebouw Eneco wordt verduurzaamd

02-09-2015 19:20 | Door: Fitria Jelyta

Vastgoedontwikkelaar OVG Real Estate heeft het kantoorpand Maxium in Rotterdam Alexander gekocht. Het voormalige kantoor van Eneco wordt door OVG gerenoveerd en verduurzaamd.

De vastgoedontwikkelaar heeft het Maxiumgebouw  voor € 6,1 mln overgenomen van de Duitse assetmanager Pramerica Property Investment.

OVG zal het pand de komende tijd transformeren tot een modern en duurzamer kantoor. Over twee weken maakt OVG bekend welke architect verantwoordelijk is voor het herontwerp van het gebouw. 

"Deze transactie past in een serie aankopen van bestaande gebouwen op strategisch goede locaties die worden verduurzaamd", zegt Boudewijn Ruitenburg, directeur Investments OVG Real Estate. "Wij voorzien een sterke doorontwikkeling van het gebied Prins Alexander, dat vergelijkbaar is met Amsterdam Zuidoost."

Het kantoorgebouw in Rotterdam krijgt een atrium, een nieuwe gevel en grote open kantoorvloeren om het nieuwe werken te faciliteren. Het atrium en de gevel van het gebouw laten veel daglicht binnen. Zo is er minder energie nodig om het gebouw overdag te verlichten. Ook sluit OVG het gebouw aan op een warmtekoudeopslag (WKO)-systeem. 

Duurzaamste kantoorgebouw

De vastgoedontwikkelaar was eerder verantwoordelijk voor de oplevering van het huidige Eneco kantoor, dat direct naast het Maxium gebouw staat. Volgens OVG heeft dit gebouw de grootste zonnepanelen-gevel van Nederland. Daarnaast maakt het gebruik van een ondergrondse warmte-koude opslag, daktuinen en duurzame installatietechnieken.

In 2014 heeft OVG het nieuwe kantoor van accountancy- en adviesbureau Deloitte opgeleverd. Met de hoogste BREEAM-eindscore voor nieuwe gebouwen ooit, is dit het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: OVG Real Estate | Foto: OVG Real Estate (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra