’s Werelds grootste groene dakpark in Sillicon Valley

07-09-2015 19:25 | Door: Fitria Jelyta

Amerikaanse architecten hebben een ontwerp gemaakt voor een duurzaam winkelcentrum in Sillicon Valley. Dankzij een groot groen dakpark is het centrum energiezuinig en aantrekkelijk voor omwonenden.

Het winkelcentrum en parkgebied The Hills at Vallco krijgt een groendak van 121.000 vierkante meter. Volgens het betrokken bouwconsortium het grootste groene dakpark ter wereld. De architectenbureaus Rafael Viñoly en Olin Landscape Architects en vastgoedontwikkelaar Sand Hill Property Company werken samen in het project. 

Het dakpark in de Californische stad Cupertino levert een energiebesparing. Door de natuurlijke isolatie is er minder energie nodig om gebouwen te verwarmen in de winter en te koelen in de zomer. Ook is het binnenklimaat dankzij de planten op het dak stabieler.

Naast winkelgelegenheden, krijgt The Hills appartementen, kantoorruimtes, entertainmentgelegenheden en een basisschool. Het groendak wordt met wandel- en fietspaden en gemeenschappelijke tuinen toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Grootste dakpark in Europa

De plannen voor het bouwproject van The Hills at Vallco moeten in 2016 worden goedgekeurd door het stadsbestuur van Cupertino. Met het groendak wil het bouwconsortium een LEED Platinum certificaat behalen.

In 2013 is één van de grootste groendaken van Europa in Rotterdam aangelegd. Het dakpark van 85.000 vierkante meter beschikt onder andere over een mediterrane buurttuin en een speeltuin. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Inhabitat, Greenbuildingelements | Foto: SPUR, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra