Na vastgoed, nu ook een benchmark voor infrastructuur

09-09-2015 09:48 | Door: Fitria Jelyta

De Global Real Estate Sustainability Benchmark heeft een benchmark opgericht voor duurzame beleggingen in de infrastructuursector. Hiermee krijgen particuliere investeerders beter inzicht in de duurzaamheidsprestaties van infrastructuurprojecten.

De Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) heeft de GRESB Infrastructure in samenwerking met een groep internationale infrastructuurbeleggers, waaronder AIMCo en Aviva Investors, opgericht. De benchmark maakt het mogelijk om assets in de infrastructuur, zoals wegenbouw, te testen op duurzame aspecten.

De benchmark beoordeelt globale infrastructuurprojecten op onder meer managementsystemen en duurzame maatregelen voor het energie- en waterverbruik.

Particuliere investeerders krijgen door GRESB Infrastructure beter inzicht in hun beleggingen. Daarnaast kunnen ze bijdragen aan de verduurzaming van de infrastructuursector.

Meer investeerders

De noodzaak voor deze benchmark is ontstaan doordat overheden volgens GRESB vaker particuliere beleggers zoeken voor grote infrastructurele projecten. Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat 28 procent van de pensioenfondsen in de infrastructuursector belegt. GRESB verwacht dat het aantal investeerders in de infrastructuursector zal groeien.

Naast infrastructuur, heeft de organisatie ook een benchmark voor de vastgoedsector. GRESB bracht onlangs een rapport uit over de duurzaamheidsprestatie van deze sector.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: IEXProfs, GRESB | Foto: Alan Stark, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra