Voormalig belastingkantoor wordt appartementengebouw

09-09-2015 16:18 | Door: Fitria Jelyta

Het voormalige belastingkantoor aan het stationsplein in Heerenveen wordt getransformeerd tot 52 huurappartementen. Het pand, dat al jaren leeg staat, krijgt een nieuwe functie met duurzame elementen.

Vastgoedontwikkelaar Zwanenburg Projecten zal het leegstaande pand voorzien van 16 verschillende typen appartementen.

Het vernieuwde Belkanto krijgt zonnepanelen op het dak en groene bomen en planten rondom het pand. Het wooncomplex krijgt daarnaast een collectieve wasmachineruimte, waardoor de bewoners geen eigen wasmachine hoeven aan te schaffen. 

De renovatie van het voormalige belastingkantoor is inmiddels begonnen. Zwanenburg wil in april 2016 beginnen met het verhuren van de woningen.  

Brede doelgroep

Met een huurprijs vanaf € 460 tot € 670 per maand zijn de huurwoningen bedoeld voor een brede doelgroep. De ontwikkelaars van Zwanenburg verwachten dat de 52 woningen snel verhuurd zullen zijn, mede dankzij de centrale ligging van het gebouw tussen het station en de binnenstad.

Volgens Zwanenburg zijn er meer leegstaande gebouwen in het gebied die dezelfde potentie hebben als het Belkanto. De vastgoedontwikkelaar verwacht dan ook nog meer herbestemmingsprojecten te gaan uitvoeren.  

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Vastgoedjournaal, Heerenveeninbedrijf 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra