Flexwerk-postkantoor in Den Haag circulair ingericht

09-09-2015 11:42 | Door: Thijs ten Brinck

Het bedrijfsverzamelgebouw New World Campus in Den Haag is geopend in een oud postkantoor. Tapijtleverancier Interface heeft het pand van duurzame vloerbedekking voorzien.

De New World Campus (NWC) is er op gericht de ontwikkeling van innovatieve en duurzame ideeën te versnellen. Dat is terug te zien in de inrichting die is gerealiseerd door architectenbureau Inbo en tapijttegelleverancier Interface.

“You have to practice what you preach”, zegt Harry Derksen, medeoprichter NWC. “Wij verbinden partners in duurzaamheid en willen dat met de inrichting van het pand ook uitstralen”

Het herbestemde postkantoor biedt plaats aan ZZP’ers, start-ups en kleine bedrijven. In het pand in Den Haag zijn in totaal 100 bureaus beschikbaar.

Direct en indirect hergebruik

De New World Campus is door Interface voorzien van 2.200 vierkante meter aan vloertegels. Ruim driekwart daarvan bestaat uit direct hergebruikte tapijttegels uit het ReUse-programma van de tapijtleverancier.

Interface neemt de tegels die gebruikers willen vervangen terug. Het bedrijf kijkt welke tegels, na een grondige reiniging, direct opnieuw te gebruiken zijn in een ander project. Bij de NWC kon het zo 1.700 vierkante meter aan tegels een tweede leven geven.

De overige vierkante meters zijn gestoffeerd met nieuwe tapijttegels die gebruik maken van biobased garens en hergebruikt plastic uit afgedankte visnetten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Interface | Foto: Interface

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra