3D-betonprinter bouwt Filipijnse villa en 20 huizen

10-09-2015 12:09 | Door: Fitria Jelyta

De eigenaar van een Filipijns hotel heeft een uitbreiding van een hotelgebouw gerealiseerd met een 3D-printer. Dezelfde techniek wordt binnenkort gebruikt om tweehonderd huizen in de Filipijnen te printen.

Dat meldt 3Dprint.com. The Lewis Grand Hotel in de Filipijnse stad Angeles City is uitgebreid met een 3D-geprinte villa. Het gebouw van 130 vierkante meter beschikt over twee slaapkamers, een woonkamer en een 3D-geprinte jacuzzi. Naar eigen zeggen heeft hoteleigenaar Lewis Yakich met de 3D-printtechniek 60 procent op de bouwkosten bespaard.

De 3D-betonprinter die voor de bouw van de villa werd gebruikt, is volgens Yakich gemakkelijk te monteren om meerdere constructies tegelijkertijd te printen. Zo wil de eigenaar met dezelfde 3D-printtechniek dit jaar nog 20 huizen printen in de Filipijnen.

De 3D-geprinte woningen moeten een oplossing bieden aan huishoudens met een laag inkomen. De hoteleigenaar zegt dat de 3D-printtechniek luxe en duurzame huizen oplevert voor inwoners die anders in slecht geïsoleerde woningen moeten leven.

Bevingsbestendig

De Filipijnse regering heeft al toestemming gegeven om 20 3D-geprinte woningen in november te realiseren. Met de verbeterde 3D-printtechniek verwacht Yakich zes woningen binnen een week te kunnen opleveren.

In China is eerder een 3D-geprinte villa gerealiseerd door bouwbedrijf Zhuoda Group. De bevingsbestendige villa maakte gebruik van 3D-geprinte onderdelen die vervolgens binnen enkele uren op de bouwlocatie zijn geïnstalleerd. 

Bekijk hier hoe de 3D-betonprinter werkt.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: 3Dprint.com | Foto: Jens Karlsson, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra