Jonge ondernemers bouwen drijvend gebouw uit planten

11-09-2015 10:16 | Door: Fitria Jelyta

Een groep jonge ondernemers bouwt een drijvend gebouw uit plantaardige materialen. Ze hopen zo bij te dragen aan de ontwikkeling van een zelfvoorzienende stadswijk in Almere.

De jonge ondernemers van Urban Greeners bouwen een drijvend gebouw dat voor 80 procent uit plantaardige materialen bestaat. Volgens de initiatiefnemers zal het gebouw volledig zelfvoorzienend zijn door energie op te wekken, water te zuiveren en afval te verwerken.

De deelnemende bedrijven hebben de bouw van de ‘Drijfveer’ mogelijk gemaakt met een crowdfundingcampagne.

De ontwerpers van de Drijfveer gebruiken zoveel mogelijk lokaal geproduceerde materialen om het gebouw te realiseren. Zo bestaat de constructie van het drijvende gebouw uit lokaal geproduceerd hout en zijn de binnenwanden bekleed met schapenwol uit Almere. Daarnaast gebruiken de architecten lokaal geteelde hennepisolatie om het gebouw te isoleren.

‘Growing Green Cities’

De Drijfveer kan dankzij het flexibele ontwerp verschillende activiteiten onderdak bieden. Eind dit jaar is de Drijfveer te boeken als werkruimte en voor vergaderingen.

De jonge ondernemers zullen de Drijfveer in 2022 tentoonstellen tijdens de Almeerse tuinbouwtentoonstelling Floriade. De initiatiefnemers van de Floriade 2022 werken samen met de gemeente aan de ontwikkeling van een zelfvoorzienende stadswijk in Almere.

De stadswijk heeft als thema ‘Growing Green Cities’, waarin duurzaamheid en de circulaire economie centraal staan. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Urban Greeners, Floriade | Foto: Urban Greeners (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra