Bouw van duurzaam kantoor voor Europese luchtmacht gestart

EATC centrum

14-09-2015 12:14 | Door: Fitria Jelyta

Zeven Europese landen brengen de operationele controle van het militaire luchttransport onder in één duurzaam commandocentrum. De bouw van de nieuwe huisvesting is in september begonnen.

Het European Air Transport Command (EATC) is een uniek samenwerkingsverband tussen zeven Europese landen. De operationele controle van het militaire luchttransport van België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland en Spanje is ondergebracht in één commandocentrum.

Vanuit het commandocentrum wordt de inzet van militaire luchttransportmiddelen aangestuurd. Het EATC is vijf jaar geleden opgericht en sindsdien gehuisvest in een tijdelijk kantoorgebouw op vliegbasis Eindhoven. Met het nieuwe onderkomen krijgt de organisatie een hoogwaardig gebouw om haar taken optimaal te kunnen uitvoeren.

Het nieuwe kantoorgebouw van het EATC krijgt onder andere een mission control centrum en flexibel indeelbare kantoor, vergader- en congresruimtes. Deze zijn voorzien van daglichtgestuurde gevels. Het gebouw krijgt ook een open en helder atrium, dat de verschillende ruimtes met elkaar verbindt.

EATC werknemers

Gezond werkklimaat

Het klimaat van het commandocentrum wordt constant gehouden door betonkernactivering en klimaateilanden. Daarnaast is het gebouw aangesloten op een warmtekoudeopslagsysteem om in de energievraag te voorzien.

Volgens de organisatie bevordert een gezond werkklimaat de unieke Europese samenwerking. Verder helpt het commandocentrum de inzet en coördinatie van transport- en tankervliegtuigen te verbeteren.

Bouwbedrijf Dura Vermeer en architect Paul de Ruiter realiseren het commandocentrum in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. Naar verwachting is het nieuwe pand in de zomer van 2016 klaar. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: EATC | Foto: Cor Buser, EATC (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra