Tetris-huis is duurzaam alternatief voor rijtjeshuizen

15-09-2015 18:16 | Door: Fitria Jelyta

Het Tetris House van architect Janjaap Ruijssenaars is energieneutraal en kan op verschillende locaties worden gebouwd. Leimuiden krijgt de primeur van de opgestapelde woningen.

Het Tetris House is ontworpen door architect Janjaap Ruijssenaars van architectenbureau Universe Architecture. Het gebouw bevat drie eengezinswoningen van 170 vierkante meter onder één dak, gebaseerd op het stapelprincipe van het computerspel Tetris.

Met het ontwerp wil Ruijssenaars een alternatief bieden voor rijtjeswoningen die dicht op elkaar liggen en veel ruimte in beslag nemen. Volgens de architect is het Tetris House geschikt om op meerdere locaties te bouwen, zoals op het water, op daken en zelfs gestapeld in een toren.

Zonne-energie

De pilot-locatie van het Tetris House in Leimuiden krijgt duurzame elementen. Zo is er geen aansluiting op het gas-, elektriciteit en het waternet. Daarnaast zijn de woningen zelfvoorzienend doordat ze zonne-energie opwekken en afvalwater zuiveren.

“In het Tetris House willen we de laatste technieken van duurzaam vastgoed toepassen,” zegt architect Ruijssenaars in een interview met DuurzaamBedrijfsleven. “We willen bijvoorbeeld gebruikmaken van zonnepanelen op het dak. Verder kijken we naar de mogelijkheid om duurzame gevelglazen aan te leggen.”

Het Tetris House wordt onder meer gerealiseerd door bouwbedrijf Vinkbouw. Het is de bedoeling dat Vinkbouw eind 2016 start met de bouw van het gebouw. In 2017 moet het huis gereed zijn voor toekomstige bewoners. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Universe Architecture, De Architect | Foto: Tetrishouse.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra