Miljoenen voor verbouwing Maastricht Aachen Airport

16-09-2015 07:12 | Door: Fitria Jelyta

De luchthaven Maastricht Aachen Airport krijgt een miljoeneninvestering van onder meer de Provincie Limburg. Het vliegveld wordt de aankomende drie jaar gerenoveerd.

Dat meldt 1Limburg. De Provincie Limburg stelt € 1,5 mln beschikbaar om de passagiersterminal van de luchthaven te renoveren.

Het provinciebestuur besteedt verder € 7,55 mln voor de aankoop van een moderne vrachtloods. Deze wordt aan de nieuwe exploitant van de luchthaven verhuurd.

Zonnepanelen op luchthaven

Volgens de PVV in het Limburgs Parlement moeten er zonnepanelen komen op de daken van de nieuwe terminal en vrachtloods. Dit verbetert de exploitatie van het vliegveld. De energiekosten zijn volgens de Partij voor de Vrijheid met zonne-energie lager dan bij gebruik van fossiele brandstoffen.

In India draait het Cohcin International Airport al geheel op zonne-energie. Dit vliegveld zegt de eerste luchthaven in de wereld te zijn die al zijn stroom met zonnepanelen opwekt.

Hotel en infrastructuur

Voor de goede bereikbaarheid van de cargoterminal voor lucht- en vrachtverkeer, wil het provinciebestuur nieuwe ontsluitingswegen, taxibanen en een nieuw platform aanleggen. Hiervoor investeert het bestuur € 15,5 mln euro voor achterstallig onderhoud en € 15 mln voor uitbreidingen.

VolkerWessels investeert ruim € 10 mln voor de bouw van een nieuw hotel met 93 kamers. Het vliegveld krijgt verder een nieuwe opslagplaats voor vliegtuigen van vliegtuigonderhoudsbedrijf Samco. Een extra opslagplaats wordt gerealiseerd door een private partij, die € 6 mln investeert.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: 1Limburg | Foto: Rpvdk, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra