Chinees kantoor van Grontmij wint meest innovatieve project

16-09-2015 09:40 | Door: Fitria Jelyta

Grontmij ontwierp het duurzame Energy Flower kantoorgebouw in de Chinese stad Wuhan. Het advies- en ingenieursbureau heeft met het gebouw een prijs gewonnen voor ‘het meest innovatieve project ter wereld’.

Het Wuhan New Energy Institute is ontworpen door Grontmij, in samenwerking met Soesters Van Eldonk architecten en het Urban Planning and Design Institute Shanghai. In dit gebouw doet onder meer de universiteit van Wuhan onderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe energietechnologieën.

Het energiezuinige en CO2-arme kantoorgebouw heeft de vorm van een aronskelk, waardoor het op hete Chinese zomerdagen grotendeels in zijn eigen schaduw staat.

Het dak van het gebouw bestaat voornamelijk uit zonnepanelen voor de opwekking van energie. Het kelkvormige dak vangt ook regenwater op om het gebouw van water te voorzien. Daarnaast zijn verticale turbines geïnstalleerd, waarmee de Energy Flower windenergie opwekt.

Wereldeconomie

Met het ontwerp en de realisatie van het Wuhan Energy Institute heeft Grontmij de FIDIC Award  2015 gewonnen. De internationale prijs van brancheorganisatie International Federation of Consulting Engineers, wordt uitgereikt aan projecten die een bijdrage leveren aan de wereldeconomie en een hogere kwaliteit van leven nastreven. 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Grontmij | Foto: Grontmij (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra