Licht verplicht uit in Franse kantoren en winkels

Licht verplicht uit in Franse kantoren en winkels

31-01-2013 13:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Vanaf 1 juli moeten kantoren en winkels in Frankrijk na werktijd verplicht het licht uit doen. Deze maatregel moet de CO2-uitstoot fors verminderen.

Dat maakte het Franse Ministerie van Milieu gisteren bekend. De maatregel wordt ingevoerd om lichtvervuiling tegen te gaan en om energie te besparen. Wanneer de Franse winkels en kantoren na werktijd het licht uitzetten, wordt er 250.000 ton CO2 bespaard. Een hoeveelheid die gelijk staat aan het jaarlijkse energieverbruik van 750.000 huishoudens.

Voor buitenlichten, etalages en gebouwen als de Eiffeltoren wordt een uitzondering gemaakt: zij mogen tot 1 uur ’s nachts verlicht blijven. De nieuwe regels gelden niet voor feestdagen en andere speciale gelegenheden.

Door lichtvervuiling raken ecosystemen en de slaappatronen van mensen verstoort. Volgens minister Delphine Bartho wordt Frankrijk door dit besluit een pionier in het tegengaan van lichtvervuiling. Begin 2014 wordt er geëvalueerd hoe effectief de maatregelen zijn.

Bron: Business Green

Foto: Henrik Berger Jørgensen

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra