Daikin geeft patenten duurzaam koelmiddel vrij

16-09-2015 09:06 | Door: Fitria Jelyta

Daikin maakt 93 van haar patenten vrij beschikbaar. Daarmee probeert het bedrijf het duurzaam koelen met airconditioning wereldwijd mogelijk te maken.

Het Japanse producent van airconditioning en koudemiddelentechnologie wil concurrerende bedrijven aanmoedigen om duurzame koeling en verwarming verder te ontwikkelen. Hierdoor krijgen producenten van airconditioning en koelsystemen wereldwijd gratis toegang tot 93 van de patenten van Daikin.

Een van de patenten is voor het koelmiddel HFC-32. Dit chemisch middel heeft een veel lagere milieu-impact dan de meest gebruikte koudemiddelen in airconditioning en koelkasten. Door gebruik te maken van de HFC-32 kan de milieudruk van airconditioning in huishoudens, koeling en wamtepompapparatuur verminderen.

Klimaatverandering aanpakken

“Gezien de dringende noodzaak om klimaatverandering aan te pakken, gelooft Daikin dat dit het juiste moment is om fabrikanten over de hele wereld vrij toegang te bieden tot bepaalde patenten van HFC-32” zegt Shinya Okada, Senior Executive Officer van Daikin.

Volgens de Japanse airconditioningproducent, moet HFC-32 het mogelijk maken de totale CO2-uitstoot door het gebruik van koelmiddelen met 24 procent te verminderen in 2030. Dit in tegenstelling tot de veelgebruikte koelmiddelen, die meer CO2-uitstoot afgeven dan de HFC-32. Het middel draagt bovendien niet bij aan afbraak van de ozonlaag.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Daikin | Foto: rockriver, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra