Neptunus levert 's werelds eerste herbruikbare bouwtesthal

17-09-2015 10:13 | Door: Fitria Jelyta

Specialist van demontabele bouw Neptunus heeft naar eigen zeggen de eerste duurzame en herbruikbare testhal ter wereld opgeleverd. De ‘Flexolution’ is een energiezuinig, modulair en verplaatsbaar gebouw.

In het modulaire gebouw zal keuringsorganisatie SGS samen met Neptunus de faciliteit gebruiken voor het uitvoeren van tests en demonstraties van duurzame materialen en gebouwbeheersystemen. Beide partijen willen samen de meest duurzame bouwconstructies opleveren.

De Flexolution is gevestigd op het Duits-Nederlandse bedrijvenpark Avantis in Heerlen. Volgens SGS maakt de Flexolution onder meer gebruik van bouwonderdelen die bij de bouwwerken van de Olympische Spelen 2012 in Londen zijn verwerkt.

Daarnaast heeft het demontabele gebouw een snelle opbouwtijd. Met een energielabel A is het gebouw ook energiezuinig.

Circushal

De lengte van de Flexolution is onbeperkt uit te breiden in modules van 6 meter. De standaardhoogte van het gebouw is 8 meter, maar aan te passen naar de wensen van de gebruiker. Verder is het gebouw voorzien van automatische installaties en duurzame klimaatbeheersing.

De Flexolution is al eerder door de Academy for Circus and Performance van Fontys Hogescholen gebruikt als circushal. Neptunus zegt dat het multifunctionele gebouw ook geschikt is voor een tijdelijke school, winkel of zorginstelling. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Neptunus, SGS | Foto: Neptunus (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra