Nieuw UBS-kantoor in Londen krijgt 576 zonnepanelen

18-09-2015 10:15 | Door: Fitria Jelyta

De Zwitserse bank UBS krijgt een nieuw kantoorgebouw in Londen. Dit gebouw moet duurzame energie opleveren door 576 zonnepanelen op het dak. De bank heeft als doel om 100 procent klimaatneutraal te opereren in 2020.

Dat meldt Edie. Het Engelse hoofdkantoor van UBS beschikt over twaalf verdiepingen en een groendak van 700 vierkante meter. Met de aanleg van 576 zonnepanelen, wil het bedrijf jaarlijks 108.000 kilowattuur aan zonne-energie genereren.

De bank is recent aangesloten bij de RE100, een globaal initiatief dat de meest invloedrijke organisaties in de wereld aanzet tot het gebruik van hernieuwbare energie. Met dit initiatief heeft UBS als doelstelling om 100 procent klimaatneutraal te opereren in 2020. Daarnaast wil het bedrijf de CO2-uitstoot met 75 procent verminderen ten opzichte van 2004.

Klimaatneutraal opereren

In de afgelopen tien jaar heeft UBS de CO2-uitstoot van zijn gebouwen al met 50 procent gereduceerd. Dit heeft de bank gerealiseerd door energie te kopen van hernieuwbare energiebronnen in Groot-Brittannië, Duitsland en Zwitserland.

In Nederland is de ASN bank goed op weg om in 2030 volledig klimaatneutraal te opereren. Zo heeft de Nederlandse bank een methode ontwikkeld die de CO2-uitstoot en -compensatie meetbaar maakt. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Edie | Foto: Aniket Mone, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra