RVO.nl-tool helpt scholen bij overstap op zonne-energie

Frisse School

21-09-2015 07:20 | Door: Fitria Jelyta

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft een tool ontwikkeld waarmee schoolbesturen gemakkelijker beslissingen kunnen nemen voor de overstap naar zonne-energie.

De tool bestaat uit een vragenlijst die de mogelijkheden voor de aanleg van zonnepanelen op schoolgebouwen inzichtelijk maakt. Verder geeft de Tool zonnestroom voor scholen inzicht in eigenaarschap, juridische kwesties, investeringskosten, terugverdientijden, onderhoud en educatie over zonnestroom.

Met de nieuwe tool ondersteunt RVO.nl de Green Deal Verduurzaming Scholen. Hiervoor maakt de organisatie afspraken met onderwijs- en gemeentesectoren om een duurzame leer- en werkomgeving op grote schaal te realiseren voor leerlingen en leraren.

Gemeenten en schoolbesturen hebben de gratis tool onder andere getest in een consultatieronde met kenniscentrum Ruimte-Ok. Dit initiatief biedt scholen en gemeenten informatie op het gebied van de ontwikkeling, financiering, en organisatie van huisvesting voor onderwijs en kinderopvang.

Frisse Scholen

De nieuwe tool van RVO.nl is een onderdeel van het Frisse School-programma. Dit programma maakt het mogelijk om financiële analyses uit te voeren die leiden tot duurzame en energiezuinige schoolgebouwen. In Rotterdam worden zeventig Frisse Scholen gebouwd. In Venlo wordt een school gerenoveerd tot Frisse School. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: RVO.nl | Foto: RVO.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra