VolkerWessels en Heijmans meest duurzaam met hout

forest wood

22-09-2015 07:26 | Door: Fitria Jelyta

In de eerste editie van de Forest 50-ranking zijn vijftig Nederlandse bouwbedrijven beoordeeld op de toepassing van duurzaam hout. VolkerWessels en Heijmans komen als beste uit de ranking.

De Forest Stewardship Council (FSC) wil met de Forest 50 bouwbedrijven stimuleren om transparant te zijn over het gebruik van hout uit verantwoord beheerde bossen.

In de eerste editie van de ranglijst zijn de vijftig grootste bouwbedrijven in Nederland beoordeeld op acht verschillende aspecten. VolkerWessels en Heijmans delen de eerste plaats.

Transparante bouwsector

Volgens FSC Nederland is een groot deel van de Nederlandse bouwbedrijven nog niet transparant over het totale percentage duurzaam hout dat zij toepassen. De organisatie verwacht dat dit in de toekomst zal veranderen.

“De top van de bouwsector doet het over het algemeen goed,” zegt FSC-netwerkmanager Roel Nozeman. “Bij een groot deel van de overige bedrijven is het voor buitenstaanders onduidelijk hoe goed of slecht zij presteren”. 

Forest 50 top 10

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: FSC | Foto: Stuart Madden, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra