’s Werelds grootste 3D-printer bouwt huizen uit modder

Big Delta 3D-printer

22-09-2015 09:09 | Door: Fitria Jelyta

Italiaanse ontwerpers hebben naar eigen zeggen ’s werelds grootste 3D-printer ontwikkeld. Hij bouwt snel en goedkoop huizen uit klei en modder in rampgebieden.

De Italiaanse ontwerpers werken samen aan het World’s Advanced Saving Project (WASP). Dit project is bedoeld om 3D-printers te ontwikkelen die duurzame materialen gebruiken om bijvoorbeeld huizen of bouwelementen te produceren.

De ontwerpers van WASP hebben de Big Delta ontwikkeld, een 3D-printer van 12 meter lang. Volgens de ontwerpers kan de 3D-printer bijna kosteloos huizen bouwen. Hij maakt gebruik van lokale materialen en gebruikt nauwelijks energie.

De Big Delta wordt ondersteund door een stevig metalen frame en is voorzien van een draaiend mondstuk dat materialen als klei, modder of cement mixt om de bouwconstructies te printen.

Opschalen

WASP heeft in 2012 een soortgelijke 3D-printer ontwikkeld van 4,5 meter. Deze printer kan net als de Big Delta huizen bouwen uit klei, modder en natuurlijke vezels.

De ontwerpers hebben de Big Delta afgelopen weekend tentoongesteld in de Italiaanse provincie Rieti. Een gemeente in Sardinië heeft volgens de ontwerpers al interesse getoond om huizen te bouwen met de 3D-printer. WASP ziet ook kansen om met de Big Delta huizen te bouwen in ontwikkelingsgebieden. 

Bekijk hier een filmpje over de Big Delta.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: WASP, Gizmag | Foto: WASP (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra