Dakraam met zonnepaneel voor een gezond binnenklimaat

Velux Integra 1

22-09-2015 12:05 | Door: Fitria Jelyta

Dakraamfabrikant Velux introduceert een nieuw dakraam dat het binnenklimaat prettig en gezond houdt door automatisch te ventileren. Het dakraam werkt op zonne-energie. 

Velux heeft dakramen, raamdecoratieproducten en rolluiken ontworpen die op afstand worden aangestuurd via een tablet. De Velux Integra kan een woonruimte ook automatisch van frisse lucht voorzien.

“De dakramen gaan automatisch open en dicht en creëren daardoor trek in het hele huis, wat zorgt voor een gezond binnenklimaat”, zegt Michel Sombroek, algemeen directeur van Velux Nederland.

Zonnepaneel

Het dakraamkozijn van de Velux Integra heeft een ingebouwd zonnepaneel. Deze stuurt het klapmechanisme en de zonwering aan, zodat het automatische raam zonder elektriciteitsaansluiting kan.

Volgens de fabrikant is het mogelijk om het dakraam vooraf automatisch in te stellen om frisse lucht binnen te laten op het moment dat iemand thuiskomt of begint met koken. Dit maakt het mogelijk om vochtige en ongezonde lucht snel uit woonruimtes te verwijderen.

 

 

Velux Integra 2

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Velux Nederland, Cleantechnica | Foto: Velux 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra