Warmtepomp verstopt in schoorsteenkap simpel geïnstalleerd

23-09-2015 13:37 | Door: Fitria Jelyta

Dutch Heating Solutions (DHS) heeft een nieuwe waterpomp ontwikkeld. De HydroCap is gemakkelijk te installeren en weg te werken in een schoorsteenkap.

Het nieuwe waterpompsysteem is ontwikkeld door DHS in samenwerking met zusterbedrijf Cox Geelen en bouwbedrijf Van Wijnen. Bij de HydroCap is de buitenunit van een Panasonic warmtepomp weggewerkt in een metalen schoorsteenkap op het dak van een woning.

Onder het schuine dak van de woning is de binnenunit van het warmtepompsysteem geplaatst. Hierdoor is er minimaal installatiewerk nodig en heeft het systeem geen losse elementen in de tuin of een balkon van een woning.

De warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om woonruimtes te verwarmen. DHS heeft eerder een lucht-waterwarmtepompsysteem ontwikkeld dat tot 40 procent op de energiekosten bespaart. 

Installatiegemak

Samen met Van Wijnen ontwikkelt DHS duurzame installaties die naast duurzaamheid, ook gericht is op installatiegemak. Zo ontwikkelt het bedrijf ventilatiekanalen van onder meer gerecycled glas, die lichter zijn en minder geluid maken dan de metalen variant. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Energievakbeurs, Cobouw | Foto: Stephen Bowler, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra