25-09-2015 09:15 | Door: Fitria Jelyta

De Amsterdamse Zuidas is binnenkort een duurzaam kantoorpand rijker. De bouw van het energiezuinige kantoorgebouw The Pavilion is gestart.

The Pavilion krijgt drie verdiepingen van elk 700 vierkante meter. Deze verdiepingen worden zo ingedeeld dat er verschillende soorten werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het gebouw aan de Fred Roeskestraat zal de verschillende bureaus van mediabedrijf Makerstreet huisvesten.

Met hoge plafonds en een grote hoeveelheid glas moet het gebouw efficiënter gebruikmaken van daglicht, waardoor er minder energie nodig is om de werkruimtes overdag te verlichten. Verder krijgt het gebouw een parkeerdek met oplaadpunten voor elektrische auto’s. Het parkeerdek wordt onder meer gemaakt van gerecyclede stenen.

The Pavilion gaat gebruikmaken van waterzuinige installaties. Zo moet het groendak met zonnepanelen regenwater opslaan om het gebouw en het groen eromheen van water te voorzien. Het overgebleven water wordt vervolgens doorgevoerd naar het naastgelegen oppervlaktewater.

The Pavilion

Energielabel A

Het binnenklimaat van elke werkruimte wordt apart aangestuurd door energiezuinige installaties. Daarnaast krijgt het zuidelijk gedeelte van het gebouw lamellen van FSC-hout, om opwarming van het gebouw te voorkomen.

Het kantoorpand wordt gerealiseerd door vastgoedontwikkelaars Being Development, All-in Real Estate, architectenbureau Powerhouse Company, en bouwbedrijf Pleijsier Bouw. Het consortium verwacht The Pavilion in 2016 op te leveren. Volgens de vastgoedontwikkelaars zal The Pavilion een energielabel A ontvangen. 

Bron: Being Development, The Pavilion | Foto: Being Development (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)