Brabants Provinciehuis ontvangt duurzame certificatie

duurzame provinciehuis Brabant

28-09-2015 07:06 | Door: Fitria Jelyta

Voor de verbouwing van het Provinciehuis Noord-Brabant heeft de provincie forse verbeteringen aangebracht in energieverbruik, duurzaamheid en automatisering. Daarvoor heeft het gebouw een Breeam-certificering gekregen.

Volgens de provincie Noord-Brabant is de verbouwing van het Huis voor Brabant aangepast aan de hedendaagse eisen. Zo heeft het Provinciehuis in 's-Hertogenbosch een biobased vergaderruimte uit grondstoffen als vlas, hennep, stro, loof van tomatenplanten en pulp van suikerbieten.

De wachtruimtes van het Provinciehuis zijn daarnaast voorzien van biologisch afbreekbaar meubilair. Ook zijn er Led-verlichting en automatiseringssystemen aangebracht voor onder andere brandveiligheid en beveiliging.

Het Huis van Brabant maakt verder gebruik van een grondwaterkoelsysteem. Het systeem bestaat uit twee putten die in de grondwaterlaag zijn geslagen. In de zomer koelt het systeem de werkruimtes door opgepompt water uit één put te halen. Het systeem gebruikt de andere put om de werkruimtes in de winter te verwarmen.

Excellent beheer

De provincie ontving een Breeam 'Excellent'-certificaat voor beheer en ‘Very Good’ voor gebouw en gebruik. De certificaten zijn overhandigd tijdens het mini-symposium Duurzaamheid in het Huis voor Brabant.

"We willen een excellente overheid zijn die initieert, faciliteert en ondersteunt," zegt gedeputeerde Bert Pauli. "Daarbij past een excellent beheer van ons Huis voor Brabant."

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Brabant.nl, Dutch Green Building Council | Foto: Olaf Smit (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra