Duurzame parkeergarage Markthal is de beste van Europa

Markthal Rotterdam

25-09-2015 14:29 | Door: Fitria Jelyta

De parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam is de beste van Europa . De ondergrondse garage stimuleert milieubewust rijden met korting voor elektrische auto’s en auto’s met energielabel A.

Voor de parkeervoorziening Markthal Rotterdam heeft Interparking de European Parking Award gewonnen. De garage is beoordeeld op locatie, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid. 

Parkeerexploitant Interparking heeft maatregelen genomen om met de Rotterdamse parkeervoorziening de uitstoot van CO2 te beperken en duurzaam rijden te stimuleren. Zo heeft de organisatie de Eco Parking geïntroduceerd. Hiermee kunnen automobilisten met elektrische auto’s en auto’s met enegielabel A voordeliger parkeren.

De milieuvriendelijke auto’s worden via kentekenherkenning geïdentificeerd en ontvangen vervolgens een korting van € 0,20 per uur op het parkeertarief. Interparking geeft naar eigen zeggen als enige in Europa korting aan automobilisten met duurzame auto’s.  

Gastvrij ontvangen

De ondergrondse parkeervoorziening beschikt over 1.200 plaatsen en twaalf oplaadplaatsen voor elektrische auto’s. Daarnaast is de garage voorzien van LED-verlichting en kentekenherkenning. Verder heeft de parkeergarage een parkeergeledingssysteem dat bezoekers helpt om de snelste route naar een lege plek te vinden.

“Er is een groeiende toestroom van toeristen die we in Rotterdam gastvrij willen ontvangen,” zegt Johan Tol, directeur bij Interparking. “De stad kan gewoon niet zonder moderne, klantgerichte parkeervoorzieningen zoals deze.”

Bekijk hier een filmpje over de parkeergarage van Markthal Rotterdam.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Interparking, De Ondernemer | Foto: Erik Zachte, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra