Energiezuinige villa's krijgen duurzame isolatiematerialen

Fregatsingel villa

29-09-2015 10:20 | Door: Fitria Jelyta

Dutch Housing Company gaat zeventien energiezuinige villa’s in Den Haag ontwikkelen. Voor de realisatie van de villa's gebruikt het bedrijf prefab-bouwelementen en duurzame isolatiematerialen.

Bij de ontwikkeling van zeventien villa’s aan de Fregatsingel in Den Haag, maakt Dutch Housing Company gebruik van een prefab-bouwsysteem om de ontwikkel- en bouwkosten laag te houden. Het ontwerp- en bouwbedrijf verwacht de woningen met het prefab-bouwsysteem relatief snel op te leveren.

Daarnaast maakt Dutch Housing Company gebruik van duurzame isolatiematerialen. Zo bestaat het isolatiemateriaal voor de villa's uit enkel natuurlijke materialen, zoals hout- en papiervezels. Volgens het Nederlandse bedrijf is de toepassing van deze isolatiematerialen nieuw in Nederland.

Met de toepassing van de duurzame isolatiematerialen moeten de woningen een EPC van 0,4 halen en daarmee aan de huidige energieprestatienorm voldoen.

Natuurlijke isolatie

“De toepassing van deze natuurlijke materialen in een luchtdicht en damp-open-bouwsysteem zorgt voor optimale prestaties van de woning,” zegt Walter Landsaat, directeur van Dutch Housing Company. “Niet alleen wat betreft warmte-isolatie, maar ook op het vlak van geluidsisolatie en vochtregulatie.” Dutch Housing Company verwacht de eerste villa's eind dit jaar op te leveren.

Twee Nederlandse bedrijven hebben eerder een soortgelijk isolatieproduct ontwikkeld uit hennepvezels en kalk. Volgens de makers van het natuurlijke isolatieproduct is het materiaal goed bestand tegen aardschokken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Dutch Housing Company | Foto: Dutch Housing Company (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra