Luton Airport krijgt ISO-certificering voor reductie energieverbruik

29-09-2015 10:29 | Door: Dimitri Reijerman

De luchthaven Luton Airport in Londen heeft een ISO 50001-certificering verkregen voor de implementatie van energiebesparende systemen. Daarmee reduceert het vliegveld zijn CO2-uitstoot.

Luton Airport heeft onder andere led-verlichting in de terminals opgehangen. Ook zijn er bewegingssensoren geplaatst om verlichting uit te schakelen als deze niet nodig is. Daarmee zou vorig jaar meer dan 342 ton CO2 zijn bespaard.

In de luchthaven zijn ook diverse voertuigen duurzamer gemaakt, waaronder zuinigere voertuigen voor de beveiliging. Ook de toileteenheden zijn aangepast met efficiëntere handdrogers en energiebesparende verlichting.

Certificering

Luton Airport heeft voor de besparende maatregelen het ISO 50001-certificaat gekregen. Daarmee is de luchthaven naar eigen zeggen de derde ter wereld die is goedgekeurd voor deze certificering. Ook is de luchthaven bezig om het waterverbruik te verminderen door onder andere urinoirs aan te passen, sensoren bij kranen te plaatsen en meer watermeters te plaatsen.

Steeds meer luchthavens zijn bezig om hun CO2-voetafdruk te verminderen. Zo draait een Indiaas vliegveld geheel op zonne-energie. In Brussel moeten in 2018 zelfrijdende bussen op het luchthaventerrein van Brussels Airport gaan rijden. Bij de berekeningen wordt overigens niet de CO2-uitstoot van het vliegverkeer meegenomen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: London Luton Airport | Foto: Steff - Personal picture, licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons.

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.



Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra