Vlissings ziekenhuis start crowdfunding voor renovatie

Admiraal de Ruyter ziekenhuis Zierikzee

29-09-2015 19:20 | Door: Fitria Jelyta

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Vlissingen start een crowdfunding-actie voor de renovatie van het gebouw. Het ziekenhuisgebouw wordt kleiner, omdat patiënten dankzij efficiënte zorg minder lang in het ziekenhuis verblijven.

Dat meldt Omroep Zeeland. De Vlissingse locatie van het ADRZ heeft € 20 mln nodig om de renovatie te financieren. Het ziekenhuis heeft samen met vastgoedfondsbeheerder Zeeland Investments Beheer (ZIB) een crowdfunding-actie opgezet. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft het initiatief goedgekeurd.

Met de verbouwing zal het ADRZ het gebouw verkleinen, omdat er slechts een derde van de ruimte nodig is. Dit komt doordat patiënten korter in het ziekenhuis verblijven door efficiënte zorg. Daarnaast is een deel van de specialistische medische zorg overgenomen door huisartsen.

Het gerenoveerde ziekenhuis krijgt naast de eigen ruimtes, ook ruimtes waar andere zorgaanbieders, zoals huisartsen, een praktijkruimte kunnen huren. Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft het Vlissingse ziekenhuis zoveel mogelijk open. De verbouwing moet in januari van 2016 starten en in december van hetzelfde jaar afronden.

ZIB Crowdfunding BV

De renovatie van het ADRZ is volgens ZIB het eerste ziekenhuisproject in Nederland dat door middel van crowdfunding wordt gefinancierd. Met de crowdfunding-actie kunnen deelnemers een minimumbedrag van € 2.500 en een maximumbedrag van € 40.000 investeren.

ZIB verwacht dat er binnen en buiten Zeeland veel belangstelling is voor de crowdfunding van de ADRZ-renovatie. Zo heeft de vastgoedfondsbeheerder een nieuwe bv opgericht voor de crowdfunding van soortgelijke bouwprojecten.

“Door te investeren in de vernieuwing van het ziekenhuis doen investeerders iets goeds met hun geld”, zegt Henk van Koeveringe van ZIB. “Het levert ze ook nog eens een mooi rendement op.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Omroep Zeeland | Foto: Rene1971, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra