Nieuw Amsterdams hotel krijgt natuurlijke airconditioning

Breeze hotel Amsterdam, Dutch Green Company

30-09-2015 09:18 | Door: Fitria Jelyta

Dutch Green Company ontwikkelt naar eigen zeggen het eerste nearly zero-energy-hotel ter wereld. Het energiezuinige hotel Breeze gaat gebruikmaken van een natuurlijk klimaatsysteem.

Het vastgoedadviesbureau Dutch Green Company werkt voor de realisatie van het Breeze-hotel samen met wetenschappers van de TU Delft en de TU Eindhoven. Het hotel is wat energiegebruik betreft bijna zelfvoorzienend, dankzij het duurzame Earth, Wind & Fire (EWF)-airconditioningsysteem van TU Delft-wetenschapper Ben Bronsema.

Het hotel met het EWF-systeem gaat efficiënt om met de opgewekte wind en zonne-energie. Zo bestaat het ventilatiesysteem uit een dak dat frisse lucht aanzuigt. Afhankelijk van de behoefte aan warmte of juist koude in het hotel wordt de buitenlucht efficiënt opgewarmd of gekoeld met waterdruppels in een soort grote douche. De behandelde lucht gaat vervolgens het gebouw in.

Windmolens en zonnepanelen

Volgens de Dutch Green Company is het Breeze hotel het eerste hotelgebouw ter wereld dat gebruik zal maken van het EWF-systeem. Daardoor is Breeze een nearly zero-energy gebouw, met hoge energieprestaties en maximaal gebruik van hernieuwbare energie.

Het Breeze hotel zal beschikken over tien verdiepingen en 155 hotelkamers. Naar verwachting wordt het gebouw in 2017 geopend. Naast het natuurlijke koeling- en verwarmingssysteem, krijgt het hotel windturbines en zonnepanelen op het dak. 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Dutch Green Company, Missethoreca | Foto: Dutch Green Company (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra