3D-geprint asfalt moet wegwerkzaamheden versnellen

wegwerkzaamheden

30-09-2015 13:47 | Door: Fitria Jelyta

Een Amerikaans bedrijf heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om wegen te verbeteren met 3D-geprint asfalt. Het bedrijf zet een Kickstarter campagne in om verder onderzoek en een prototype mogelijk te maken.

Advanced Paving Technologies Inc. werkt samen met het onderzoekscentrum van de University of California om het 3D-geprinte asfalt te ontwikkelen. Het bedrijf maakt gebruik van een lasertechniek om het terrein van nieuwe wegen en beschadigingen in bestaand afvalt in te scannen.

Vervolgens maakt het systeem een nauwkeurig computermodel van de weg waar het asfalt komt te liggen. Op basis van dit model geeft de printer precies genoeg asfalt af om oneffenheden op te vullen. Hierdoor kunnen aannemers de wegwerkzaamheden sneller en preciezer uitvoeren.

Zo verbetert de asfaltprinter de kwaliteit van de wegen, waardoor er aanzienlijk kan worden bespaard op onderhoudskosten. Verder voorkomt de techniek verkeersopstoppingen door de snelle uitvoering van wegwerkzaamheden.

Prototype

Advanced Paving Technologies Inc. start in oktober van dit jaar met een Kickstarter campagne om verder onderzoek naar de 3D-printtechniek mogelijk te maken. Het onderzoek moet leiden tot een prototype van het 3D-geprinte asfalt. Het bedrijf verwacht het prototype in 2016 op te leveren, waarna het 3D-geprinte asfalt op bestaande wegen kan worden toegepast. 

Bekijk een video over het concept:

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Advanced Paving Technologies Inc., 3Dprint.com | Foto: Donald Lee Pardue, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra